451474474
037-930586186
导航

2021期末温习高一英语试卷完形填空专题训练含谜底剖析

发布日期:2022-12-21 00:42

本文摘要:完形填空专题北京市海淀区2018-2019学年高一英语下学期期中试卷第二节 完形填空(共20小题;每小题1分,共20分)阅读下面的漫笔,掌握其大意,从方框中选择适当的词填空,其中有一个选项为多余选项。

九州体育登录

完形填空专题北京市海淀区2018-2019学年高一英语下学期期中试卷第二节 完形填空(共20小题;每小题1分,共20分)阅读下面的漫笔,掌握其大意,从方框中选择适当的词填空,其中有一个选项为多余选项。When Marco Polo was 17 years old, he travelled ___11___ Europe and Asia with his father,who wanted to do trade with the Chinese. And ___12___ they arrived in Beijing.Marco was amazed by how beautiful and powerful China was. He was impressed by Beijing and the Emperor's palace. He was surprised to see Chinese people using paper money in the markets because he could not understand how people could pay for food and valuable things with paper! He was also ___13___ by the black stones people used to burn for fuel. The black stones were coal, but Marco had never seen it before.Not long after his return to Italy, a local war ___14___. During the war, he was caught by the enemy and put into prison. Another prisoner, who was an author, took ___15___ while Marco told all his stories about China and wrote the stories in a book called The Description of the World.【谜底】11. A 12. F13. C 14. B15. D【剖析】这是一篇记叙文。

记叙了17岁的马可波罗和想和中国人做生意的父亲游历中国,在中国的所见所闻的故事。【11题详解】考察介词。句意:当马可波罗17岁时,他和他想和中国人做生意的父亲一起游历了欧洲和亚洲。

短语travel across"游览;游历",故选A。12题详解】考察副词。句意:他们最终到了北京。

arrive为动词,需要副词修饰,故选F。【13题详解】考察形容词。

句意:他还对人们用来烧燃料的黑石头感应困惑。短语be confused by"对……感应困惑",故选C。

【14题详解】考察动词短语。句意:他回到意大利不久以后,当地战争发作。

凭据主语local war可知应选B,表现"发作(战争)"。故选B。【15题详解】考察名词。

句意:另一名囚犯是一名作家,当马可讲述他所有关于中国的故事时,他记载了下来。并把这些故事写在一本名为《世界的形貌》的书里时。take dictation"做口述笔录",故选D。

B阅读下面的漫笔,掌握其大意,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。Finding Home"I hate New Orleans! I wanna go home!" I ___16___ to my mother as we moved boxes. ___17___ , going home was not easy because my home was 1, 100 miles away.I was born and ___18___ in northern Virginia. Virginia was my home, and I never expected that to ___19___. In 2014, my family experienced a tragedy (悲剧), so my parents decided to move to my mom's hometown of New Orleans.Only three months after my parents made the ___20___ to move, I found myself moving boxes into our new house. My announcement to my mother that I ___21___ the new environment was partly motivated by how hot it was, but it was mostly due to the fact that I felt like my entire life had been turned upside down. 1,100 miles away from everyone and everything I had ever known, I was ___22___. To make matters worse, I was starting high school in two weeks Beginning high school is a scary ___23___ on its own.I spent my first few months in New Orleans, ___24___ wanting to go home to Virginia. But after a few months of missing home, I ___25___ that I had a choice. I could continue thinking about how much I missed my old home, ___26___ I could start trying to build a new home right here. I chose the latter.As soon as I stopped giving all my ___27___ to how much I missed Virginia, I was able to begin accepting the love that people were already giving me. I joined some clubs at school, which gave me the chance to make friends. My neighbor taught me how to cook some New Orleans food, and I found a wonderful ___28___ of fellow cooks and neighbors. Overall, I seized every possible opportunity to ___29___ myself and to rebuild my life.Because of my resilience (回复力) in creating a new home for myself and the ___30___ that people have shown to me, home is right here.16. A. announcedB. repliedC. turnedD. pointed17. A. ThereforeB. InsteadC. HoweverD. Besides18. A. trainedB. raisedC. promotedD. fed19. A. developB. continueC. existD. change20. A. attemptB. suggestionC. excuseD. decision21. A. preferredB. missedC. hatedD. imagined22. A. surprisedB. frightenedC. delightedD. relieved23. A. performanceB. activityC. presentationD. experience24. A. partlyB. badlyC. slightlyD. hardly25. A. realizedB. rememberedC. observedD. complained26. A. andB. butC. orD. so27. A. attentionB. patienceC. trustD. confidence28. A. generationB. communityC. raceD. school29. A. teachB. acceptC. judgeD. better30. A. beliefB. freedomC. loveD. interest【谜底】16. A 17. C 18. B 19. D 20. D 21. C 22. B 23. D 24. B 25. A 26. C 27. A 28. B 29. D 30. C【剖析】这是一篇记叙文。从小出生和发展与北弗吉尼亚的作者在家庭遭遇了一场悲剧之后,不得不追随怙恃搬到母亲的老家新奥尔良。作者起初对新家很是反感和讨厌,而在几个月之后作者意识到自己有一个选择:是继续想家还是开始在这里建一个新家。

作者选择了后者,然后作者逐渐发现了新情况中的优美,以及周围的人对作者体现出的爱。16题详解】考察动词辨析。A. announced述说;宣布;B. replied回覆;C. turned转向;D. pointed指着。

句意:"我讨厌新奥尔良!我想回家!"我们搬箱子的时候,我对妈妈说。故选A。【17题详解】考察连词辨析。

A. Therefore因此;B. Instead而不是;C. However然而;D. Besides除此之外。凭据下文going home was not easy because my home was 1, 100 miles away.可知虽然作者想要回家,可是在已经在1100英里之外了,上下文为转折关系,故选C。

【18题详解】考察动词辨析。A. trained训练;B. raised养育;提高;C. promoted促进;D. fed喂养。句意:我在北弗吉尼亚出生和养育长大。故选B。

【19题详解】考察动词辨析。A. develop生长;B. continue继续;C. exist存在;D. change改变。凭据上文Virginia was my home, and I never expected可知作者认为弗吉尼亚是家,从未想过会改变,会搬迁。故选D。

【20题详解】考察名词辨析。A. attempt企图;B. suggestion建议;C. excuse接口;D. decision决议。句意:就在我怙恃作出搬迁的决议三个月后。

短语make a decision"做决议"故选D。【21题详解】考察动词辨析。A. preferred偏爱;B. missed错过;C. hated恨;D. imagined想象。

凭据上文I hate New Orleans! I wanna go home!可知作者憎恨新的情况,故选C。【22题详解】考察形容词辨析。A. surprised惊讶的;B. frightened畏惧的;C. delighted兴奋的;D. relieved放心的。

凭据上文I felt like my entire life had been turned upside down. 1,100 miles away from everyone and everything I had ever known可知作者离所认识的人和事都有1100英里远,以为整个生活都被颠覆了。因此很畏惧,故选B。【23题详解】考察名词辨析。

A. performance体现;B. activity运动;C. presentation展示;D. experience履历。凭据上文To make matters worse可知作者认为上高中是一个恐怖的履历。故选D。

【24题详解】考察副词辨析。A. partly部门地;B. badly严重地;很是;C. slightly轻微地;D. hardly险些不。

句意:我在新奥尔良渡过了头几个月,很是想回到弗吉尼亚的家。故选B。【25题详解】考察动词辨析。

A. realized意识到;B. remembered记得;C. observed视察;D. complained诉苦。句意:可是在几个月的想家之后,我意识到我有一个选择。故选A。【26题详解】考察连词辨析。

A. and而且;B. but可是;C. or或者;D. so因此。句意:我可以继续想我有多想念我的老屋子,或者我可以开始在这里建一个新家。凭据后文I chose the latter.可知本句中表现两者之间的选择,故选C。

【27题详解】考察名词辨析。A. attention注意;B. patience耐心;C. trust信任;D. confidence自信。句意:当我不再把所有的注意力放在我何等想念弗吉尼亚的时候,我就能够开始接受人们已经给予我的爱。

短语give attention to"注意"故选A。【28题详解】考察名词辨析。A. generation一代;B. community社区;团体;C. race种族;D. school学校。

句意:我的邻人教我如何烹饪新奥尔良的食物,我发现了一个有很棒的厨师和邻人的社区。故选B。

【29题详解】考察动词辨析。A. teach教;B. accept接受;C. judge判断;D. better改善;完善。

句意:我抓住每一个可能的时机来完善自己,重建我的生活。故选D。【30题详解】考察名词辨析。

九州体育

A. belief相信;B. freedom自由;C. love爱;D. interest兴趣。凭据第五段第一句I was able to begin accepting the love that people were already giving me可知人们对我展示出的"爱",故选C。北京市师大附中2018-2019学年高一英语下学期期中试题第二部门: 完型填空(共20小题,每小题1分,共20分)A few years ago my husband, my son andI were traveling to visit my cousins. It was about two or three in the morning, when it became clear that we were lost. The country____1____seemed tobe going on forever, and the farther we traveled, the worse it seemed to get.Finally we ___2___a truck stop. So we pulled in and I got out of the car for ___3___."Does anybody here know how to find Merridale Road?" I asked.A very tired waitress looked up and said, "Lady, I haven't got a clue. "Since she was not ___4___, I looked around at the customers. There, sitting nearby, werefour of the toughest men I had ever seen in my life. Chains. Black leather. Skulls and crossbones(骷髅).I immediately thought of my____5____in the car and what these characters might do to us. "We know____6____ you're going," one of them said cheerfully. "Not only that, but we'll takeyou there. "___7___I could say no, they got up, paid their bill, and were outside on their motorcycles, gesturing, "____8____ us!"We started to follow them down the dark and quiet country roads.After a few minutes, my son decided it was all___9___ for us. "They're taking us to a____10____place, and that will be the end," he said ___11___."I'm never going to see my school or my friendsagain. How ____12____ you do this to me?"I whispered to my husband, "I don't want to scare Jack, but he's right. I am a bit ___13___.It'sdark. The road is getting very lonely. And these people are tough. Maybe I did the ___14___thing. ""No kidding," he replied. "We're just going to have to trust that it's going to be all right." About an hour later, after ___15___ through endless back roads deep in the woods, they ____16____ to us to go left.We looked up, and there was the ____17____for Merridale Road. They had put us on the rightroad after all. And then they ___18___ good-bye and disappeared from view.If I've learned anything on this___19___ journey of mine, it's that around every bend in the road, and at the end of even the darkest tunnel, there's likely to be a company of___20___.1. A. musicB. roadsC. daysD. school2. A. foundB. calledC. missedD. left3. A. timeB. gasC. waterD. directions4. A. helpfulB. carefulC. beautifulD. hopeful5. A. mapsB. bagsC. familyD. gifts6. A. how.B. whatC. whyD. where7. A. IfB. SinceC. BecauseD. Before8. A. InviteB. ShowC. FollowD. Give9. A. overB. rightC. aloneD. around10. A. coolB. lonelyC. safeD. new11. A. uneasilyB. cheerfullyC. curiouslyD. uncertainly12. A. shouldB. canC. wouldD. must13. A. annoyedB. excitedC. frightenedD. amazed14. A. sameB. badC. funnyD. wrong15. A. windingB. lookingC. walkingD. climbing16. A. greetedB. connectedC. gesturedD. hurried17. A. labelB. noticeC. posterD. sign18. A. kissedB. wavedC. shookD. blew19. A. tiringB. crazyC. interestingD. fancy20. A. angelsB. friendsC. partnersD. relatives【谜底】1. B 2. A 3. D 4. A 5. C 6. D 7. D 8. C 9. A 10. B 11. A 12. B 13. C 14. D 15. A 16. C 17. D 18. B 19. B 20. A【剖析】试题分析:本文是一篇故事类漫笔,讲述了作者在去探亲途中迷路的故事。

几年前,作者一家去亲戚家,在破晓两段多的时候他们迷路了,最后在生疏人的领导下,他们终于找到了要去的地方。由此作者认为在人生的每个弯处都市有天使在资助我们。【1题详解】B. 名词辨析。

A. music音乐;B. roads门路; C. days 天; D. school学校。从语境可知作者开车旅行,而且迷了路,由此判断此处指路没有止境,选B。【2题详解】A动词辨析。

A. found发现;B. called叫,打电话; C. missed 想念;D. left剩下,脱离。凭据上文内容可知他们终于到了一个有人烟的地方,选A。【3题详解】D名词辨析。A. time 时间;B. gas 汽油; C. water 水;D directions偏向。

上文提到作者在乡下迷路了,所以他们到停车点去问路,选D。【4题详解】A形容词辨析。A. helpful 有资助的;B. careful 仔细的; C. beautiful 漂亮的; D. hopeful有希望的。凭据女服务员的话"Lady, I haven't got a clue."可知她帮不上忙,所以选A。

【5题详解】C名词辨析。A. maps 舆图;B. bags书包;C. family家庭;D. gifts礼物。

凭据空后内容and what these characters might do to us.可知作者想到了坐在车里她的丈夫,孩子,故谜底选C。【6题详解】D连词辨析。A. how 如何;B. what 什么; C. why 为什么;D. where哪儿。从上文可知作者去停车点问路,所以这小我私家是告诉作者他知门路,知道作者要去的地方,选D。

【7题详解】D连词辨析。A. If 如果;B. Since自从;C. Because 因为;D. Before在之前。从语境可知作者还没来得及说话,这几小我私家就走了出去,选D。

【8题详解】C动词辨析。A. Invite 邀请;B. Show展示; C. Follow追随;D. Give给。从上文内容Not only that,but we'll take you there."可知这几小我私家要带作者去那里,所以让她要跟上他们,选C。【9题详解】A 副词辨析。

A. over在之上,凌驾;B. right正确,恰好;C. alone独自;D. around在周围。从空后孩子说的话可推断孩子认为他们是坏人,如果随着他们的话,会有贫苦,be over"竣事",完了,此处指他们会没命的,选A。【10题详解】B形容词辨析。A. cool冷的;B. lonely 荒芜的; C. safe 宁静的;D. new新的。

从孩子的话"I'm never going to see my school or my friends again.可以推断他认为这些人会把他们带到荒芜的地方,选B。【11题详解】A副词辨析。

A. uneasily 不容易地,不安地;B. cheerfully 快乐地;C. curiously 好奇地; D. uncertainly不确定地。从孩子说话的内容可知他很是畏惧,心田充满了不安,选A。【12题详解】B动词辨析 A. should 应该;B. can能够;C. would将;D. must必须。孩子在其时很是畏惧,认为母亲做了一件错事,是对作者的质问,句意:你怎么能这样做呢?【13题详解】C形容词辨析。

A. annoyed 恼火的;B. excited 激动的; C. frightened 畏惧的; D. amazed惊讶的。从空前内容可知作者也和孩子一样心里很是 畏惧,选C。【14题详解】D 形容词辨析。A. same相同的;B. bad 坏的; C. funny 可笑的;D. wrong错误的。

凭据作者对丈夫说的话可知她很是忏悔,认为自己可能做了一件错事,选D。【15题详解】A动词辨析 A. winding蜿蜒曲折;B. looking看;C. walking走;D. climbing爬。凭据空后内容可知作者在黑暗的森林中走了很远的路,形容门路只能用winding,其他不组成搭配。

【16题详解】C动词辨析A. greeted 问候;B. connected 毗连; C. gestured 打手势;D. hurried慌忙。从语境可知带路的人向作者一家打手势,告诉他们要向左边走,选C。【17题详解】D名词辨析。

A. label 标签;B. notice 通知;C. poster 海报;D. sign迹象,招牌。从空后内容可知作者看到了通往Merridale Road的路标,选D。【18题详解】B动词辨析A. kissed 吻;B. waved 挥手; C. shook 摇晃; D. blew吹。从情理可知带路的一行人向作者一家挥手离别,wave sb goodbye"向某人挥手离别",选B。

【19题详解】B形容词辨析。A. tiring 令人疲倦的;B. crazy着迷的,疯狂的;C. interesting 有趣的;D. fancy迷人的。

从故事内容可知作者的旅途很是惊险,选B。【20题详解】A名词辨析。A. angels 天使;B. friends 朋侪;C. partners 同伴;D. relatives亲戚。看成者迷路的时候,遇到了给他们带路的生疏人,由此判断作者对他们充满了感谢,把他们看成了天使,选A。

考点:考察故事类漫笔阅读北京市昌平区新学道临川学校2018-2019学年高一英语下学期期中试题第一节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分)阅读下面漫笔,从漫笔后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空缺处的最佳选项。I became lame(瘸的)in both legs in my childhood. I can't stand 41 the support of two sticks. Only in my wheelchair can I 42 ". I still remember the first day at 43 . When I appeared at the door, 44 in the classroom stared at me in 45 . My face turned 46 . I couldn't help 47 back. It was the 48 and sympathy (同情)in their eyes that 49 me doing so. I went shyly towards an unoccupied (空的) seat. Being lame, I didn't dare (敢) to 50 in front of my classmates. I was afraid that I might be 51 at. In those days I was very sad to see others walking 52 . One day, a few students came up to me and asked me to go outside. I was really 53 . They encouraged me with a(n) 54 smile and 55 me in my wheelchair from place to place. I was 56 to them for giving me a chance to see the 57 of our lovely school with my own eyes. After that we often read, played and talked together. My friends are always 58 to help me. It made me 59 I am handicapped (残疾的). Once they asked me, "What is the most beautiful thing in our school?" Withouthesitation (犹豫) I said, "It is the 60 . "完形41-45 BAACD 46-50 ADBBC 50-55 ACDBA 56-60 DBCCD北京市第四十四中学2018—2019学年度第二学期期中测试高一英语试题第二节 完形填空 ( 共15小题,每小题1.5分; 共22.5分)Not a lot of people know that helping others can be 31 at the same time, because the joy you get from helping others is really worth the trouble you take to do it.I live in a city with a lot of homeless people. Fortunately there are always small ways of helping them and you needn't have a lot of 32 . One way to help is to buy their monthly magazine. By doing this one day, I got to 33 a homeless young man. He was often 34 the magazine at the train station. Later I got to know that he was a poor farmer from another country. After a while, I also discovered that his 35 was close to mine. It happened that we were born in the same month.I met him last year shortly after his birthday, and after 36 him, without thinking too much, I asked if he had had a good day. He 37 his head and said that he had not really celebrated it. I felt so 38 . I just couldn't bear the thought of this nice young man being alone on his 25th birthday with no presents, no cake, 39 at all. So I went home and looked in my yarn (纱线) basket. 40 for me, I had enough yarn (纱线) left. I started to work and knitted (编织) a 41 for the young man. The yarn had become a little dirty 42 I didn't knit very often. Then I washed the yarn so the scarf would be 43 when he got it.I met him on my own birthday as I was going shopping. I had 44 to meet him so I had carried the scarf and a piece of birthday cake with me. He was very happy with these gifts and so was I. The 45 in his eyes was the best present he could have given me.北航附中2018-2019学年度第二学期高一期中统一训练英语试题第二节 完形填空(共 20 小题;每小题 1 分,共 20 分)A阅读下面的漫笔,掌握其大意,从方框中选择适当的词填空,其中有一个选项为多余选项。

When Marco Polo was 17 years old, he travelled 31 Europe and Asia with his father, who wanted to do trade with the Chinese. And 32 they arrived in Beijing.Marco was amazed by how beautiful and powerful China was. He was impressed by Beijing and the Emperor's palace. He was surprised to see Chinese people using paper money in the markets because he could not understand how people could pay for food and valuable things with paper! He was also 33 by the black stones people used to burn for fuel. The black stones were coal, but Marco had never seen it before.Not long after his return to Italy, a local war 34 . During the war, he was caught by the enemy and put into prison. Another prisoner, who was an author, took 35 while Marco told all his stories about China and wrote the stories in a book called The Description of the World.B阅读下面的漫笔,掌握其大意,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。Finding Home"I hate New Orleans! I wanna go home!" I 36 to my mother as we moved boxes. 37 , going home was not easy because my home was 1,100 miles away.I was born and 38 in northern Virginia. Virginia was my home, and I never expected that to 39 . In 2014, my family experienced a tragedy (悲剧), so my parents decided to move to my mom's hometown of New Orleans.Only three months after my parents made the 40 to move, I found myself moving boxes into our new house. My announcement to my mother that I 41 the new environment was partly motivated by how hot it was, but it was mostly due to the fact that I felt like my entire life had been turned upside down. 1,100 miles away from everyone and everything I had ever known, I was 42 . To make matters worse, I was starting high school in two weeks. Beginning high school is a scary 43 on its own.I spent my first few months in New Orleans, 44 wanting to go home to Virginia. But after a few months of missing home, I 45 that I had a choice. I could continue thinking about how much I missed my old home, 46 I could start trying to build a new home right here. I chose the latter.As soon as I stopped giving all my 47 to how much I missed Virginia, I was able to begin accepting the love that people were already giving me. I joined some clubs at school, which gave me the chance to make friends. My neighbor taught me how to cook some New Orleans food, and I found a wonderful 48 of fellow cooks and neighbors. Overall, I seized every possible opportunity to 49 myself and to rebuild my life.Because of my resilience ( 复 原 力 ) in creating a new home for myself and the 50 that people have shown to me, home is right here.第二节:完型填空A: 31 A 32 F 33 C 34 B 35 D B: 36-40 BCBDD 41-45 CBDBA 46-50 BABDCA. across B. broke out C. confused D. dictation E. escaped F. eventually。


本文关键词:2021,期末,九州体育官网,温习,高一,英语,试卷,完形填空,专题

本文来源:九州体育-www.passerellesludiques.com

开云体育app    澳门人威尼斯    亚博全站APP登录官